Menekültek rohantak meg egy marokkói határállomást

Vágólapra másolva!
Kövekkel dobáló afrikai menekültek rohantak meg egy marokkói határállomást hétfőn. A hatóságok végül megakadályozták, hogy a menekültek spanyol felségterületre lépjenek.
Vágólapra másolva!

Mintegy százötven afrikai illegális bevándorló próbált meg behatolni hétfőn az egyik észak-afrikai spanyol enklávéba, Melillába egy marokkói határállomáson keresztül.

Rendőrségi források szerint hajnali 5 óra körül rohanták meg a határállomást, de a biztonsági erők gyors fellépése megakadályozta, hogy a Szaharától délre fekvő országokból származó menekültek spanyol felségterületre lépjenek.

A menekültek kövekkel dobálták a határőröket, és megpróbálták betörni a határállomás rácsos kapuját, mielőtt a marokkói hatóságok visszaszorították őket.

A megrohant Beni-Enzar határátkelő a legfontosabb Melilla négy marokkói határállomása közül. Az utóbbi hetekben többször is hasonló illegális határátlépési kísérletek színhelye volt. Ez volt az ötödik behatolási kísérlet Melillába azóta, hogy október 26-án a kiadós esőzés miatt leomlott a határkerítés egy része.