Robbantottak az EU koszovói képviseletén

Vágólapra másolva!
Robbanás történt az EU koszovói képviseletén. A rendőrség szerint valaki robbanószerkezetet dobott az épületre, de senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Robbanás rázta meg az Európai Unió koszovói megbízottjának hivatalát Pristinában. Az első jelentések szerint nem történt személyi sérülés.

A rendőrség közlése szerint robbanószerkezetet hajítottak az épület udvarába, helyi idő szerint este fél hatkor. utók rongálódtak meg, ablakok törtek be.

Fatmir Sejdiu koszovói államfő és Hashim Thaci miniszterelnök elítélte a merényletet. "Ez Koszovó ellenségeinek műve" - mondta a két politikus. Thaci gyors és konkrét intézkedéseket követelt az ügy felderítésére és a tettesek mielőbbi kézre kerítésére.

Pieter Feith, aki az Európai Unió Koszovóval kapcsolatos tevékenységének koordinálásáért felel, februárban kezdte meg saját és az európai uniós polgári megbízottak hivatalának felállítását a koszovói fővárosban.

Az utóbbi napokban feszültség keletkezett a koszovói kormány és az Európai Unió között az országba tervezett európai rendőri és igazságszolgáltatási misszió (EULEX) ügyében. Az EU napok óta nyomást gyakorol a pristinai vezetésre, hogy fogadja el az ENSZ-főtitkár hatpontos tervét, ami lehetővé tenné, hogy az EULEX végre megkezdje a munkát Koszovóban. Szerbia már igent mondott a tervre, a koszovói vezetés azonban kitart elutasító álláspontja mellett.