Vihar tarolta végig az ausztrál partvidéket

Vágólapra másolva!
Viharok söpörtek végig Ausztrália délkeleti partvidékén, egy ember meghalt, 230 ezer háztartás áram nélkül maradt. A helyiek szerint golflabda nagyságú jégdarabok estek az égből, és óránként 130 kilométeres széllökések voltak.
Vágólapra másolva!

Erőteljes, ciklonszerű viharok söpörtek végig Ausztrália délkeleti partvidékén. Az ítéletidőben egy ember meghalt, házak rongálódtak meg, és több mint 230 ezer háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül - közölték hétfőn az ausztrál hatóságok. Egy húszéves férfi vízbe fulladt a viharban.

A viharok Queensland tartomány közel 180 kilométeres keleti partszakaszán pusztítottak, és nem kímélték a tartomány fővárosát, Brisbane-t sem. Az óránkénti 130 kilométeres széllökéseket golflabda nagyságú jégdarabok és özönvízszerű esőzések kísérték, amelyek áradásokat okoztak.

Brisbane lakosai arról számoltak be, hogy a vihar olyan hatalmas pusztítást végzett, mintha nagy erejű bomba robbant volna a városban. A hatóságokhoz több mint 15 ezer vészhívás érkezett, többnyire a megrongálódott tetőszerkezetek miatt.