Hugo Chávez lemezen kampányol

Vágólapra másolva!
A vasárnapi venezuelai önkormányzati választásokra készülve a venezuelai kormánypárt lemezt adott ki, amelyen az elnök, Hugo Chávez is énekel. Chávez politikai ellenfelei folk-koncertekkel válaszoltak.
Vágólapra másolva!

Hugo Chávez a hangjával is megpróbált támogatókat szerezni szövetségeseinek a vasárnapi venezuelai önkormányzati választásokhoz. A televíziós műsorában gyakran kieresztett énekhangját egy lemezen is megmutatta.

A kormánypárt által megjelentetett lemez címe Dalok a csatához, melyen Hugo Cházvez nemcsak énekesként működik közre. Szerepel ugyanis egy Militánsok Chávezzel című reggae-hiphop szám is az albumon, mely a kormányfő egyes beszédeiből kiemelt hangmintákat használ alapjához.

Az ellenzéki politikusok koncertekkel próbálták ellensúlyozni az elnök zenei kampányát. Az előadások nagy részében fő szerepet játszó gaita nevű folkirányzat még az afrikából hozott rabszolgák zenei hagyományaiból táplálkozik, és jól illeszkedik a Chávezzel szemben álló pártok véleményéhez.

"A gaita mindig is kérdőre vonta a vezetőket, így nem meglepő, hogy dalaink erősen kritizálják Chávezt és megszállott kötődését a hatalomhoz" - mondta az 54 éves dobos, Valmore Alboronz az AP-nek.