Tíz napon belül hatalmas váltságdíjat követelnek a Sirius Star nevű óriás szaúdi tankhajó elrablói. Egy kalóz a francia hírügynökséget hívta fel, rajtuk keresztül közölte: 25 millió dollárt akarnak a tankhajóért. Ez az eddigi legnagyobb fogásuk, 100 millió dollár értékű olaj van a hajó fedélzetén.

A Sirius Star szaúdi óriás tankhajó elrablói 25 millió dolláros váltságdíjat követelnek a hajó tulajdonosától. Egy kalóz, Mohamed Szaíd, a hajó fedélzetéről telefonon lépett kapcsolatba az AFP hírügynökséggel, és közölte, hogy a kalózok 25 millió dollárt követelnek a szaúdi tankhajó tulajdonosától, de nem kívánnak a végtelenségig tárgyalni az ügyről. A kalózok tíz napot adtak a követelés teljesítésére, különben - mondta Szaíd - olyat tesznek, ami "katasztrofális" következményekkel jár.

A 329 méter hosszú, 2 millió hordónyi olaj szállítására alkalmas Sirius Start a hét elején térítették el az Indiai-óceánon, jóval délre az Ádeni-öböltől. A tankhajó mintegy 100 millió dollár értékű olajat szállít. Ez az eddigi legnagyobb értékű rakomány, amely valaha kalózok kezébe került. A történtek miatt több nyugati hajótársaság az Ádeni-öböl elkerülésére, illetve Afrika megkerülésére utasította hajóit.