Felügyelet alá helyezték az interneten eladott gyereket

Vágólapra másolva!
Egy belga interneten adta el csecsemőjét egy holland párnak. Több ezer eurót kértek Baby J-ért, akinek az ügyét holland bíróság vizsgálja. A belga pár meggondolta magát, szeretnék visszakapni a gyereket.
Vágólapra másolva!

Felügyelet alá helyezett egy holland bíróság egy belga kisbabát, akit 5 és 10 ezer euró közötti összegért árultak szülei az interneten - írja a BBC. Mivel az ügyben a holland szervek intézkedtek, valószínűleg már az örökbefogadó holland pártól került ideiglenes gyámság alá a gyerek - bár a BBC ezt nem részletezte. Az ügyet a holland gyermekvédelmi tanács derítette fel, szerintük ugyanis a gyereket megvásárló holland pár megsértette az örökbefogadási rendelkezéseket.

Kees Dijkman, a tanács szóvivője elmondta a BBC-nek, hogy a 26 éves holland pár szerintük "ellopta a gyermek identitását". Ez nagyon káros lehet a csecsemőre hátralevő életében. A kisgyereket egy semleges nevelőcsaládnál akarják elhelyezni, mely nem ismeri sem az eladó, sem a vásárló szülőket.

A médiában "Baby J"-ként emlegetett kisgyerek ügyét a Netwerk nevű holland tévécsatorna egyik műsora kapta fel. Szerintük a kisbaba idén nyáron született az észak-belga Gent városában. Az igazi szülők (22 és 24 évesek) már meglévő gyermekük mellett nem tudtak volna eltartani még egyet, így eladták őt egy kelet-holland faluban élő párnak.

A belga pár ügyvédje a belga VTM televíziónak azt nyilatkozta, hogy a szülők nagyon rosszul érzik magukat, és most már vissza akarják kapni a gyereket. A genti ügyészek is vizsgálódnak az ügyben, mivel a holland pár - megsértve a kisgyermek önállóságát - a belga hatóságokkal anyakönyveztette őt.