Péntektől visszaáll a rend a bangkoki reptéren

Vágólapra másolva!
A bangkoki Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtér vezetője csütörtökön bejelentette, hogy péntek hajnaltól helyreáll a teljes szolgáltatás. Eddig összesen 101 utas- és teherszállító járat indítását kérték. Az uralkodó, akitől sokan a stabilizálódás elősegítését várták, gyengélkedik, és a parlament ülését is elhalasztották, amelyen megválasztották volna az új kormányfőt.
Vágólapra másolva!

Pénteken, közép-európai idő szerint hajnali 5-kor helyreáll a bangkoki Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtér teljes szolgáltatása.

A reptér vezetője csütörtökön azt mondta, hogy már több nagy légitársaság kérvényezte a légi járatok újraindítását. Összesen 101 utas- és teherszállító - 65 beérkező és 36 kimenő - járat indítását kérték. A Szuvarnabhumi repülőtér naponta átlagosan 600-700 gépen indít és fogad. A zárlat ideje alatt a légitársaságok többsége a Thaiföld keleti részén található az U-Tapao támaszpontról indította járatait az országban rekedt utasokkal.

A kormányellenes tüntetők szerdán oldották fel a nyolcnapos blokádot, egy nappal azután, hogy a thaiföldi alkotmánybíróság döntése megbuktatta Szomcsai Vongszavat kormányát. A repülőtéri zárlat miatt több mint 300 ezer utas nem tudott hazatérni Thaiföldről, de arról nincsenek adatok, hogy ezekben a napokban világszerte hányan próbáltak bejutni Thaiföldre.

Továbbra is bizonytalan a helyzet

Közben csütörtökön váratlanul lemondták a délkelet-ázsiai ország köztiszteletben álló királyának a 81. születésnapja alkalmából tervezett ünnepi beszédét. A bejelentés rosszkor jött, mert sokan abban bíztak, hogy az uralkodó fellépése hozzájárul ahhoz, hogy helyreálljon a rend. A király állapota állítólag nem súlyos, csak gyengélkedik.