Felgyújtották a javítóintézetet a lázadó thaiföldi elítéltek

Vágólapra másolva!
Fiatalkorú bűnözők százai lázadtak fel egy thaiföldi nevelőintézetben, mert túl szigorúnak tartották az intézet új igazgatóját. A lázadásban három épületet felgyújtottak, és több mint félszáz elítélt megszökött.
Vágólapra másolva!

Mintegy ötszáz nevelőintézeti fiatalkorú bűnöző fellázadt a hétvégén Thaiföld egyik észak-keleti tartományában, mert szerintük egy túlzottan szigorú igazgatót neveztek ki a javitó-nevelő intézet élére. Az incidens során lagalább tíz épületben esett kár, amelyek közül három teljesen leégett - jelentette a TNA thai hírügynökség.

A fogvatartottak többek között azért lázadtak fel, mert az új igazgató nem engedte, hogy ruhán kívül bármilyen más személyes holmit maguknál tartsanak. A lázadásban okozott kár első becslések szerint 20 - 30 milló baht (120-180 millió forint) körül mozog.

A megmozdulás okozta zavart kihasználva 66-an megszöktek, de közülük 34 fiatalt sikerült a rendőrségnek elfognia. 22-en továbbra is szökésben vannak. A rendőrség felkérte a menekülésben lévő fiatalkorú bűnözök szüleit és rokonait, hogy segítsenek a szökevények kézre kerítésében.