Lakott területre zuhant egy vadászgép Kaliforniában

Vágólapra másolva!
Három ember meghalt, amikor a kaliforniai San Diego egyik sűrűn lakott részére zuhant egy vadászgép hétfőn. Az áldozatok akkor vesztették életüket, mikor a gép becsapódott a házba, ahol tartózkodtak. A pilótának sikerült katapultálnia, egy fán landolt.
Vágólapra másolva!

Lakott területre zuhant egy F-18-as vadászgép hétfőn az Egyesült Államokban, a kaliforniai San Diegóban. A CNN szerint a harci gép leszálláshoz készülődött a közeli Miramar tengerészgyalogsági repülőtéren, amikor a pilóta ismeretlen okból elvesztette uralmát a gép felett. A UPI jelentése szerint motorhiba történt. A pilótának sikerült katapultálnia.

A vadászgép a repülőtértől két mérföldre, San Diego egyik sűrűn lakott területére zuhant. A BBC szerint összesen hárman vesztették életüket a balesetben. Az áldozatok az egyik ház belsejében tartózkodtak. A pilóta szemtanúk szerint egy fán landolt, sérülései miatt kórházba szállították - írta a BBC.

A hírtévék képsorai egy lerombolt, kiégett, füstölgő házat mutattak, és állítólag két jármű is kigyulladt. Egyes jelentések szerint két házat rombolt földig a becsapódott és felrobbant repülőgép a University City negyedben. A BBC-nek egy szemtanú, Donny James arról számolt be: a gép nagyon alacsonyan repült, mielőtt lezuhant volna. A férfi két házat látott lángolni.