Két jemeni halászbárkát fogtak el a kalózok

Vágólapra másolva!
Sikerült megszöknie a szomáliai kalózok elől több embernek egy elfogott jemeni halászbárkáról, tizenheten azonban fogságba estek. Idén csaknem száz kalóztámadás történt már az Ádeni-öböl vizein.
Vágólapra másolva!

Szomáliai kalózok kezére került két jemeni halászbárka és a két hajó személyzetének összesen tizenhét tagja az Ádeni-öböl parti vizein - jelentette szerdán egy államilag működtetett jemeni honlap. Az egyik hajóról sikerült megszöknie a személyzet több tagjának, ők riasztották a hatóságokat - áll a szeptember 26-honlapon megjelent beszámolóban, amely az ádeni kikötő parti őrségére hivatkozik.

Jelentősen megszaporodtak idén az Indiai-óceán Szomália és Jemen közötti részén, a forgalmas Ádeni-öbölben elkövetett tengeri rablótámadások. Emiatt jócskán megemelkedtek a hajóvállalatok által fizetendő biztosítási költségek, és külföldi hadihajók jelentek meg a veszélyes vizeken.

Csaknem száz kalózakcióról érkezett jelentés idén a körzetből. Nagyjából egy tucatnyi hajó - 300 tengerész - van most is a tengeri rablók kezén. Legnagyobb fogásuk egy óriás szaúdi olajszállító hajó volt, gyomrában 100 millió dollár értékű fekete arannyal.