Obamáék elismerik, hogy beszéltek a csaló kormányzóval

Vágólapra másolva!
Barack Obama és a korrupcióval vádolt Rod Blagojevich illinois-i kormányzó között nem volt elítélendő kapcsolat - állítja a megválasztott amerikai elnök csapata. Azt ugyanakkor elismerik, hogy Rahm Emanuel, Obama leendő kabinetfőnöke "egyszer vagy kétszer" beszélt telefonon a kormányzóval, akit azzal vádolnok, hogy pénzért és egyéb előnyökért árulta Obama megüresedett szenátori helyét. 
Vágólapra másolva!

Barack Obama ideiglenes csapata és a korrupcióval vádolt Rod Blagojevich illinois-i kormányzó között nem volt elítélendő kapcsolat - áll a megválasztott amerikai elnök hivatala által elvégzett vizsgálatról kedden közzétett jelentésben.

A négyoldalas jelentés ugyanakkor elismeri, hogy Rahm Emanuel, Obama leendő kabinetfőnöke "egyszer vagy kétszer" beszélt telefonon Blagojevich kormányzóval november elején, Obama megválasztása után.

A jelentés szerint a két férfi Rahm Emanuel megüresedő Illinois állambeli kongresszusi képviselői helyéről beszélt, és nem volt szó (Blagojevichnek szánt) kormányzati posztról. "Röviden" szót ejtettek Obama szenátori helyéről is.

A szövetségi állam kormányzóinak feladat, hogy szenátort jelöljenek egy megüresedett posztra. Blagojevich, akit egy szövetségi ügyész a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által lehallgatott telefonbeszélgetések alapján azzal vádol, hogy pénzért és egyéb előnyökért árulta Obama megüresedett szenátori helyét, tagadja a vádat és nem hajlandó lemondani hivataláról.