Havazás bénítja az Egyesült Államok közlekedését

Vágólapra másolva!
A chicagói repülőtér több száz járatot törölt, de a vasúti és a közúti közlekedésben is jelentős fennakadást okoz az Egyesült Államokat sújtó kemény téli időjárás. A meteorológusok szerint további havazásra lehet számítani - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Közlekedési káoszt okozott az Egyesült Államokban és Kanadában az elmúlt napokban esett rengeteg hó - írja a BBC.

A chicagói repülőtér több száz járatot töröltek a mostoha körülmények miatt, sokan a repülőtéren rekedtek, ahol fel kellett állítani 75 ágyat, hogy el tudják szállásolni azokat az utasokat, akik nem tudtak máshová menni. Az American Airlines egyik gépe lecsúszott a leszállópályáról, de a balesetben senki nem sérült meg. Vancouverben is sok járatot töröltek.

A havazás főleg az Egyesült Államok nyugati részét érintette és a meteorológusok szerint további hóviharokra kell számítani ebben a térségben. Kanadában 37 év után van mindenhol fehér karácsony.

A havazás több helyen megbénította a vonatközlekedést is, több szerelvény 24 órás késéssel érkezik meg úti céljához. Az Associated Press szerint a havas utakon legalább 30-an vesztették életüket az időjárással kapcsolatos balesetekben.