Hatan ültek börtönben egy ukrán sorozatgyilkos helyett

Vágólapra másolva!
Legalább hatan kerültek börtönbe ahelyett az ukrán sorozatgyilkos helyett, akit a héten ítélt életfogytiglani börtönre a bíróság. A rendőrből lett gyilkos helyett leültetett emberek közül volt, aki öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb hat ember ült ártatlanul börtönben rövidebb-hosszabb ideig az elmúlt évtizedekben Szerhij Tkacs, a rendőrből lett ukrán sorozatgyilkos helyett, akit a héten ítélt életfogytiglani börtönbüntetésre egy ukrajnai bíróság. A Dnyipropetrovszk megyei fellebbviteli bíróság 29 meggyilkolásában és 11 további gyilkossági kísérletben találta bűnösnek az 57 éves férfit, aki korábban egyszer azt is állította, hogy talán 80-100 nőt is megölt.

A valódi tettes helyett ártatlanul elítélt hat férfi közül az egyik öngyilkosságot követett el a börtönben, egy másik csavargó lett, miután több évet töltött rács mögött. A polohivi sorozatgyilkosként elhíresült Tkacs rendőrségi nyomozóként Szibériában szerzett tapasztalatait használta fel a nyomok eltüntetésére.

A 2005-ben elfogott sorozatgyilkos Ukrajnában szénbányákban és ipari üzemekben töltött be különféle állásokat. Vallomásában beismerte, hogy különösen kegyetlenül hajtotta végre 1980 óta a gyilkosságokat, de az indítéka homályosak. A négyszer nősült férfi először azt mondta, hogy a feleségeitől elszenvedett sérelmeit torolta meg a meggyilkolt, olykor meg is erőszakolt nőkön, később arról beszélt, hogy élvezetből ölt.