Kiengedték a kórházból Fritzl áldozatait

2008.12.29. 20:14

Kiengedték az idegszanatóriumból a saját apja által 24 éven át fogva tartott és vérfertőző viszonyra kényszerített Elizabeth Fritzlt és hat gyerekét. A nő ügyvédje azt mondta, hogy a család új életet akar kezdeni.

Nyolc hónapig tartó kezelés után elhagyta az Amstetten-Mauer-i idegszanatóriumot Elizabeth Fritzl és hat gyermeke - közölte a család ügyvédje hétfőn. Christoph Herbst nem árulta el, hogy az amstetteni rém néven emlegetett Josef Fritzl áldozatait pontosan mikor bocsátották el a kórházból és hová költöztették. A 42 éves asszony és gyermekei új életet akarnak kezdeni - mondta az ügyvéd.

Áprilisban derült ki, hogy a hetvenhárom éves Josef Fritzl a háza pincéjében huszonnégy éven át fogva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát, akitől hét gyermeke született. Az egyik csecsemő háromnapos korában megbetegedett és meghalt, holttestét a férfi elégette egy kályhában. Az anya és három gyerek az apjuk által épített tömlöcben sínylődött anélkül, hogy valaha is láttak volna természetes fényt. Három másik gyereket a "nagyszülők" magukhoz vettek. Úgy nőttek fel, hogy nem is hallottak a testvéreikről.

A környezetét fondorlatos módon félrevezető Fritzl felesége semmit sem sejtett abból, amit a férje elkövetett. Az ügy kipattanása óta a hatóságok teljesen elszigetelték a héttagú családot a külvilágtól. A Josef Fritzl elleni vádirat novemberben készült el. Pontjai között emberölés, nemi erőszak, vérfertőzés, súlyos kényszer alkalmazása, személyes szabadság korlátozása és rabszolgasorsban tartás szerepel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK