Összeütközött két repülőgép Dagesztánban

Vágólapra másolva!
Összeütközött két teherszállító gép az Oroszországhoz tartozó Dagesztán fővárosában. A szerencsétlenségben legalább három ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Összeütközött és kigyulladt két Il-76-os típusú teherszállító gép csütörtök éjjel a dagesztáni főváros, Mahacskala repülőterén. A szerencsétlenségben három, más források szerint legalább öt ember életét vesztette.

A kifutópályán történt ütközésről az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság illetékes hatósága számolt be. Az egyik repülőgép éppen szállt le, a másik a felszálláshoz készülődött, amikor a szerencsétlenség történt.

Az orosz fegyveres erőkhez tartozó két teherszállító gép fedélzetén az Interfax orosz hírügynökség szerint összesen 36 katona tartózkodott, és a gépeken haditechnika is volt. A keletkezett tűzet eloltották, s a gépeken lévőket kimenekítették.

A belügyi erők közlése szerint a baleset egy gyakorlat közben. A leszálló Il-76-os pilótája az orosz hírügynökségek szerint vélhetően a ködös idő miatt tévesztette el a megadott irányt, és az egyik szárnya a kifutópályán várakozó gép pilótafülkéjébe vágódott.