Robbantottak a kabuli német követségnél

Vágólapra másolva!
Két afgán civil meghalt Kabulban, amikor öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott a német nagykövetség közelében. A korábbi hírekkel ellentétben amerikai katona nem vesztette életét a merényletben, melyet a tálibok vállalták magukra.
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant szombaton reggel Kabulban a német nagykövetség közelében. A külképviselet épülete kigyulladt, a merényletben két afgán civil vesztette életét, körülbelül harmincan megsebesültek.

A korábbi jelentésekkel ellentétben nem haltak meg amerikai katonák a merényletben. Az amerikai hadsereg szóvivője délben közölte, hat amerikai katona és egy polgári személy sebesült meg. Azt mondta: az első közlemény idején még "ellentmondásos jelentések álltak rendelkezésükre", amelyeket nem tudtak ellenőrizni.

Az amerikaiak a nagykövetséggel szemben lévő amerikai bázison teljesítettek szolgálatot. A támaszponton afgán rendőrök és katonák kiképzése is folyik. A közelben található egy ENSZ-képviselet is.

Az afgán védelmi minisztérium szóvivője szerint öngyilkos merénylet történt, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a célpontok afgánok vagy külföldiek voltak-e. A merényletet a tálibok vállalták a francia hírügynökségnek telefonáló szóvivőjük útján.