Először vállalta homoszexualitását francia kormánytag

Vágólapra másolva!
Először vállalta fel Franciaországban egy kormánytag a homoszexualitását. Az 57 éves Roger Karoutchit korábban Nicolas Sarkozy államfő is bátorította a coming-outra.
Vágólapra másolva!

Először jelentette be nyilvánosság előtt Franciaországban egy kormánytag, hogy meleg: Roger Karoutchi, a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős államtitkár az egyik legnézettebb közéleti műsorban, a TF1 kereskedelmi televízió Héttől nyolcig című adásában vasárnap este beszélt először melegségéről.

A bejelentés apropóját az adta, hogy az 57 éves politikusnak január végén jelenik meg háromszáz oldalas kötete politikai pályafutásáról, amelyben három oldalon magánéleti kérdésekről, így többek között a közvélemény előtt eddig titkolt homoszexualitásáról is nyíltan ír.

Roger Karoutchi azzal indokolta döntését, hogy Nicolas Sarkozy államfő többször bátorította a coming-outra. A politikus élettársát régóta ismerik kormányzati körökben, és a többi politikus házastársához hasonlóan ő is rendszeresen meghívást kap az elnöki fogadásokra.

Franciaországban még ritkaságnak számít, hogy egy politikus nyíltan vállalja másságát, s kormánytaggal eddig még nem fordult elő. Az ország egyik legnépszerűbb politikusa, Bertrand Delanoe azonban több, mint tíz évvel ezelőtt, még azelőtt, hogy 2001-ben Párizs szocialista főpolgármesterévé választották volna, szintén egy tévéműsorban jelentette be, hogy homoszexuális.