Alagútfúró bankrablókat fogtak Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Alagútfúrással akar bankot rabolni két férfi Nyugat-Ukrajnában. A rablók el is jutottak a trezor alá, a betonpadló azonban kifogott rajtuk, mert áttörése közben beidult a riasztó. Az egyik bűnözőt elfogták, a másiknak sikerült elmenekülnie.
Vágólapra másolva!

Három napon át ásta az alagutat egy bank alatt két rabló a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) megyében, hogy kirámolhassák a páncélszekrényt. Végül nem jártak sikerrel, mert centiméterekkel a cél előtt megszólalt a riasztó.

A bűnözők Brodi városban a banképület alatti pincéből kiindulva kezdték ásni a föld alatti járatot a pénzintézet trezorját tartalmazó terem alá. Az alagút elkészülte után, vasárnap éjjel hozzáláttak a helyiség betonpadlójának az áttöréséhez, annak rezgéstől azonban működésbe lépett a bank riasztóberendezése.

A Lemberg megyei rendőrség szóvivője szerint a helyszínre érkező rendőrök a zárat és a bejáratot sértetlennek találták, ezért kutyával körbevizsgálták az épületet. Ekkor vették észre a pincehelyiségben a két férfit, akiknek az előkészített menekülési útvonalon sikerült kijutniuk az alagsorból.

Az üldözőbe vett rablók egyikét a rendőrök elfogták. A 30 éves környékbeli férfi a kihallgatásán azt vallotta, hogy autóvásárlási hitelének a törlesztése végett szánta rá magát a bankrablásra, 22 éves társát még keresik.