Robbanásban meghalt egy izraeli katona

Vágólapra másolva!
Nagyerejű robbanás történt Izrael Gázai övezet menti határán. Arab értesülések szerint egy izraeli katona meghalt a robbanásban. Ez az első izraeli halálos áldozat, mióta január 18-án Izrael és a palesztin Hamász tűzszünetet hirdetett, állítólag egy palesztin is meghalt. A Gázai övezet elleni izraeli offenzíva 1330 palesztin és 13 izraeli halálát követelte.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt Izraelben, a Gázai övezet határán. Az egyik arab hírügynökség és az al-Arábija hírtelevízió szerint egy izraeli katona életét vesztette, az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a veszteséget. Más híradások szerint az egyik határszakaszon összecsapások voltak izraeli katonák és palesztin fegyveresek között - írja a BBC.

Az izraeli hadsereg szerint a támadás célpontja a kissufimi határátkelő melletti őrjárat volt. A helyi plaesztinok a BBC szerint gépfegyverropogást hallottak és izraeli harci helikoptereket láttak a közelben. A Reuters brit hírügynökség szerint arab televíziók nem sokkal később aaról számoltak be, hogy Kiszufim körzetében izraeli katonák lelőttek egy palesztint. Az arab televíziók orvosi forrásokra hivatkoztak.

Az izraeli haderőt a múlt héten vonták vissza a Gázai övezetből, a terület elleni izraeli offenzíva után. Ennek célja az volt, hogy véget vessenek Izrael rendszeres bombázásának a Gázai övezet felől. A hadjárat során 1330 palesztin vesztette életét, és 13 izraeli halt meg.

A két fél között egy tartós tűzszünet érdekében jelenleg Egyiptom próbál közvetíteni. Barack Obama amerikai elnök hétfőn a térségbe küldte közel-keleti különmegbízottját, George Mitchellt, aki több napos tárgyalásokat folytat majd a régió vezetőivel.