Megfenyegettek egy szlovákiai magyar képviselőt

Vágólapra másolva!
Halálos fenyegetést kapott elvélben egy szlovákiai magyar parlamenti képviselő Tornalján. Szögedin Anna a Magyar Koalíció Pártja (MKP) parlamenti képviselője szerint feltehetően egy helyi ügy lehet a háttérben, amelynek kivizsgálását pártja önkormányzati képviselői kezdeményezték. Korábban ezek az önkormányzati képviselők is kaptak fenyegetést.
Vágólapra másolva!

Megfenyegették Szögedi Annát, a Magyar Koalíció Pártja parlamenti képviselőjét a közép-szlovákiai Tornalján. Az ismeretlen személy azt írta a képviselőnőnek, hogy meghal, ha nem távozik a városból. Szögedi rendőri védelmet kapott - írja a pozsonyi Új Szó.

Hasonló tartalmú fenyegető levelet kapott a napokban a helyi önkormányzat öt tagja is, köztük az MKP mindhárom képviselője, valamint a városi hivatal korábbi vezetője. Az érintettek a fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a rendőrségen. A levelet magyarul írták. A rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását.

Szögedi a Sita hírügynökségnek azt mondta: a levélből nem derül ki pontosan, hogy mit is akar szerzője. Szerinte valószínűleg arról az ügyről van szó, amelynek kivizsgálását az MKP önkormányzati képviselői kezdeményezték az ügyészségen.