Megadta magát a bolgár buszeltérítő

2009.01.27. 15:54

Fegyverrel térített el egy távolsági autóbuszt Bulgáriában egy férfi kedd délután, túszul ejtve a busz utasait. A pisztollyal fenyegetőző férfi azt követelte, hogy újságírókkal beszélhessen, 2 óra alkudozás után azonban megadta magát.

Megadta magát a rendőröknek kedden délután az a férfi, aki hatalmába kerített egy távolsági autóbuszt Bulgáriában, majd túszul ejtette a jármű mintegy 40 utasát.

A bolgár belügyminisztérium közlése szerint a busz Szófiából tartott a Fekete-tenger partján lévő Várnába, amikor a férfi Lovecsnél, a fővárostól 125 kilométerre keletre egy benzinkútnál pisztollyal fenyegetőzve megállásra kényszerítette a sofőrt, és azt is állította, hogy robbanószerkezetet helyezett el a busz csomagtartójában.

A rendőrökön kívül pszichológusok is a helyszínre siettek, hogy egyezkedjenek a túszejtővel. A zavarodottnak látszó 33 éves férfi két óra elteltével engedett a rábeszélésnek. A rendőrség közlése szerint a túszoknak nem esett bántódásuk. A férfinél csupán egy gázpisztolyt találtak, a tűzszerészek pedig nem bukkantak robbanószerkezetre a járműben.

A férfi azt követelte, hogy újságírókkal beszélhessen, valamint azt is, hogy szállítsák a helyszínre azt az embert, aki augusztusban közúti balesetet okozott, s ebben a balesetben a keddi támadó várandós barátnője elvetélt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK