Pakisztán: Semmi közünk a mumbai támadáshoz

Vágólapra másolva!
A mumbai merényleteket nem Pakisztánban tervelték ki - mondta pénteken Pakisztán nagy-britanniai nagykövete egy indiai televíziónak. Indiai szerint a 179 halálos áldozatot követelő támadást pakisztániak követték el.
Vágólapra másolva!

"A nyomozók megállapítása szerint Pakisztán területét nem használták fel" a mumbai támadásokhoz - mondta Pakisztán nagy-britanniai nagykövete, Vadzsid Samszul Haszan az indiai NDTV televíziónak. Ez a nyilatkozat volt az első eset, hogy egy magas rangú pakisztáni illetékes kommentálta a bizonyítékokra vonatkozó, India által átadott iratokat.

"Határozottan arról tájékoztattak engem, hogy Nagy-Britannia és Pakisztán nem érintett. Területüket nem használták fel az akció kitervelésére" - tette hozzá Haszan.

Az India pénzügyi fővárosában, Mumbaiban elkövetett novemberi merényletsorozatban 179 ember halt meg. India szerint a merényletet pakisztáni állampolgárok követték el, feltehetően a pakisztáni titkosszolgálatok támogatásával. Iszlámábád ezt tagadja, és azt állítja, kész együttműködni az indiai hatóságokkal.