Újabb rakétákat lőttek ki Izraelre

Vágólapra másolva!
"Komoly, haladéktalan reagálást" sürgetett vasárnap Benjámin ben Eliezer izraeli infrastruktúra-miniszter a Gázai övezetből érkező újabb rakétatámadásokra röviddel azután, hogy a reggeli órákban újabb két rakéta csapódott be Izrael területére.
Vágólapra másolva!

"A Hamásznak fizetnie kell. Senki ne akarja elhitetni velünk, hogy a rakétatámadásokat 'fegyelmezetlen kis csoportok' hajtják végre. Tudjuk, hogy a Hamász ellenőrzi a helyzetet" - szögezte le Ben Eliezer az izraeli katonai rádiónak adott nyilatkozatában, hozzátéve, hogy ez ügyben figyelmen kívül kell hagyni a február 10-én esedékes parlamenti választásokat.

"Semmiképpen sem szabad hagyni, hogy azok a szabályok vezessenek minket, amelyeket a Hamász akar ránk erőltetni" - figyelmeztetett a munkapárti miniszter, aki korábban a védelmi tárcát vezette az izraeli kormányban. Az Izrael és az iszlamista szervezet között megkötött tűzszünet óta legalább öt rakétát lőttek ki a zsidó állam déli területeire.

A BBC közben arról számolt be, hogy Egyiptom szigorítja a határőrizetet a Gázával szomszédos területein. Mozgásérzékelőket és kamerákat szerelnek fel az övezet és Egyiptom határán, a Sínai-félszigeten. Az intézkedés célja a fegyvercsempészet megakadályozása.