Gyorshajtáson kapták a szlovák belügyminisztert

Vágólapra másolva!
A megengedett sebesség több mint duplájával, 115 kilométer per órával hajtott a szlovák belügyminiszter, Robert Kalinák. A gyorshajtás azért is kínos a miniszternek, mert egy napja lépett életbe Szlovákiában az új sebsséghatárról szóló szabály, amit éppen Kalinák harcolt ki.
Vágólapra másolva!

A saját maga által kiharcolt és egy napja érvényben lévő sebességkorlátozást hágta át a szlovák belügyminiszter. Robert Kalinák a megengedett 50 kilométer/óra helyett 115 kilométeres sebességgel száguldott vasárnap a Pozsony környékén - számolt be a Pravda című szlovák napilap.

A sebességtúllépés azért különösen kínos a belügyminiszternek, mert alig egy napja lépett életbe a kisebb településeken való áthaladáskor megszabott 50 kilométer/órás sebességhatár, amelyet maga a miniszter harcolt ki. Korábban 60-nal haladhattak az autósok.

A belügyminisztérium mindazonáltal cáfol, beszámolójuk szerint nem a miniszter ült a kormánynál, a felelősség a sofőrjét terheli, akit törvényi rendelkezések védenek, mivel egy kormánytagot szállított. A minisztérium közlése szerint ennek ellenére a sofőr büntetésre számíthat a túl nagy sebesség miatt, csakúgy mint az ügyről beszámoló lap munkatársa, aki követte a belügyminiszter szolgálati autóját. Bizonyítékként pedig az a videofelvétel szolgálhat, amelyet az újságíró a miniszteri kocsit lehagyva készített.