Száz embert kellett kimenteni egy jégtábláról az USA-ban

Vágólapra másolva!
100-125 embert kellet kimenteni egy sodródó jégtábláról az Erie-tavon az Egyesült Államokban. A CNN szerint lékhorgászokról és terepjárósokról van szó, akik egy rianásra helyezett pallón keresztül mentek ki a jégre, de a jégtábla elmozdult, a palló pedig a vízbe esett.
Vágólapra másolva!

A parti őrség helikopterei és csónakja menekítettek ki 100-125 embert, akik egy hatalmas, 13 kilométer széles jégtáblával sodródtak az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Erie-tavon - jelentette a BBC. A Fox News a parti őrségre hivatkozva azt jelentette, hogy egy ember meghalt. Más hiradások szerint nincsenek sérültek, de érkeztek olyan hírek is, hogy egy embert kórházba szállítottak, mert beleesett a vízbe. A CNN szerint 100-500 ember rekedt a jégtáblán.

A térségben kedvelt kikapcsolódás telente a lékhorgászat, és a helyi horgászok szerint idén a különösen vastag jég - helyenként elérte a 60 centimétert is - a szokásosnál is több embert csábított oda. A lékhorgászok gyakran a jég tetejére épített kis bódékban hódolnak szenvedélyüknek. Nem rikta, hogy egy területen több százan gyűlnek össze, de az annál inkább, hogy egyszer csak egy sodródó jégtáblán találják magukat. A BBC szerint közel egy kilométerre elsodródtak a parttól.

A CNN szerint az léritnettek egy rianásra helyezett pallón keresztül mentek ki a jégre, de a jégtábla elmozdult, a palló pedig a vízbe esett, elszakítva őket a parttól. Sokan trepjárókkal voltak. A jég az utóbbi napok enyhébb időjárása miatt olvadt meg, és az erős széllökések és áramlatok szakították el a táblát a parttól.