Bankot raboltak az Európai Parlamentben

Vágólapra másolva!
Kiraboltak egy bankfiókot a brüsszeli Európai Parlamentben. Az épületben - amelyet lezártak - magas biztonsági fokúnak tartott be- és kiléptető rendszer működik.
Vágólapra másolva!

Bankrablás történt csütörtökön az Európai Parlament egyik brüsszeli épületében - közölte egy parlamenti szóvivő. Egy férfi pisztolynak látszó tárggyal pénz átadására szólította fel az alkalmazottakat az ING bank egyik földszinti fiókhelyiségében, a Paul-Henri Spaak néhai belga államférfiról elnevezett épületben, a látogatóközpont közelében.

Nem tudni, hogy a fegyver valódi volt-e, és az elrabolt összeg nagysága sem ismert. A rabló, miután megkapta a pénzt, azonnal elmenekült a bankfiókból, amely a parlament épületkomplexumának egyik belső csarnokából nyílik. A rablás során senki nem sérült meg.

Az épületben tartózkodó EU-alkalmazottak egyike elmondta az MTI-nek, hogy egy szemtanú szerint az épületben, amerre a rabló elfutott, elhullajtott bankjegyek hevertek a padlón. Az ismeretlen a parlamenti sajtóközpont irányába menekült el - tette hozzá a helyszínen hallottak alapján.

A parlament épületkomplexumát - amely fölött a levegőben rendőrségi helikopter kering - lezárták, a rablót keresik keresik. A mélygarázsból csak külön ellenőrzés után engedik kihajtani az autókat.

Az Európai Parlamentben magas biztonsági fokúnak tartott be- és kiléptető rendszer működik minden ajtónál, illetve kapunál., Ha időben lezártak minden kijáratot, akkor a bűnözőnek nagyon nehéz lesz a menekülés. A biztonsági rendszer hatékonyságát azonban erősen megkérdőjelezi, ha valaki tényleg valódi lőfegyvert tudott becsempészni a épületbe.