Elnapolták csütörtökön annak az iraki újságírónak a perét, aki tavaly decemberben egy sajtótájékoztatón George Bush akkori amerikai elnök felé dobta a cipőjét. A tárgyalás előtt több tucat ember követelte a bíróság épületénél az újságíró szabadon bocsátását.

Elnapolták csütörtökön Irakban annak a helybéli újságírónak a perét, aki tavaly év végén egy sajtótájékoztatón George Bush akkori amerikai elnök felé dobta a cipőjét. A bíró ugyan elkezdte a tárgyalást, de azt röviddel később március 12-ig elnapolta. Közölte, hogy a bíróságnak időre van szüksége megtudni a kormánytól, az amerikai elnök látogatása hivatalos vagy nem hivatalos jellegű volt-e.

Az újságíró, Muntaszir az-Zaidi a december 14-i eset óta őrizetben van. A tárgyalás előtt több tucatnyian gyűltek össze az ügyben eljáró nyugat-bagdadi bíróság épületénél, követelve az újságíró szabadon bocsátását.
   
Zaidit, az al-Bagdadíja iraki tévé munkatársát rendkívüli tisztelet övezi szerte a muzulmán világban. Hősként emlegetik tettéért, amelyről az az általános vélekedés, hogy jogos, hazafias cselekedet volt.
   
A tudósító Bush Irak-politikája elleni tiltakozásképp dobta egymás után mindkét cipőjét az amerikai elnök felé az ominózus sajtótájékoztatón. "Kutyának" nevezte Busht, aki szerinte irakiak ezreinek a haláláért tehető felelőssé.