Rablók heréltek ki egy férfit Szabadkán

Vágólapra másolva!
Rablók támadtak kedd este egy Szabadkán sétáló férfira, és miután nem találtak nála pénzt, kiherélték. Az észak-bácskai nagyvárosban az utóbbi időben nőtt az erőszakos bűncselekmények száma, a város polgármestere tanácskozásra hívta a közbiztonságért felelős szerveket.
Vágólapra másolva!

Kedden az utcán megtámadtak és kasztráltak egy férfit Szabadkán. A 43 éves oromi P. Károly traktoralkatrészt vásárolni ment az észak-bácskai nagyvárosba. Este nyolc óra tájban négyen megállították, 50 eurót követeltek tőle, majd miután azt a választ kapták, hogy nincs pénze, hárman a földre szorították, a negyedik pedig kiherélte. Az áldozat saját lábán ment be a támadás helyétől körülbelül egy kilométerre lévő szabadkai közkórházba, ahol ellátták.

Selymesi Nándor urológus a Magyar Szónak elmondta, szakszerűen végezték el a kasztrálást, mert két kis vágással távolították el a heréket, anélkül, hogy nagy vérzést okoztak volna. A beteg túl van az életveszélyen, de élete végéig hormonpótlásra szorul majd.

A város közvéleményét sokkolta a támadás híre. Sasa Vucinic polgármester kijelentette, hogy az erőszakos bűncselekmények száma tűrhetetlenül megnőtt az utóbbi időben, ezért sürgősen tanácskozásra hívta össze a körzeti bíróság, a rendőrség és más, a közbiztonságért felelős szervek képviselőit.

Az elmúlt időben sűrűn követtek el Szabadkán késes utcai támadásokat. A múlt hét szombatján például Miladin Krsticet, a Spartacus helyi kosárlabdacsapat játékosát szúrták hasba a belváros egy éttermekkel, bárokkal teli forgalmas sétálóutcáján.Néhány hónapja az egyik iskolaudvaron késeltek meg egy Momir Milutinovic nevű diákot, aki pár nappal később belehalt sérüléseibe.