Rakétákkal támadták Izraelt a Gázai övezetből

Vágólapra másolva!
Újra megsértették a Gázai övezet elleni offenzívát lezáró tűzszünetet. Csütörtök hajnalban rakétákkal és aknavetőkkel támadták az övezetből Izrael déli részét.
Vágólapra másolva!

Két rakétával és két aknagránáttal támadták ismét Izrael déli részét a Gázai övezetből csütörtök hajnalban - közölte az izraeli hadsereg szóvivője. Az akcióban senki sem sebesült meg, és anyagi kár sem keletkezett.

Az eset újabb megsértése az izraeli hadsereg háromhetes, Gázai övezet elleni offenzíváját lezáró január 18-i nem hivatalos tűzszünetnek. A hadműveletet Izrael azért indította, hogy véget vessen a Gázai övezetből kiinduló rakétacsapásoknak, de a tűzszünet óta számtalan rakétával támadták Izraelt, ami újabb izraeli megtorlásokat eredményezett.

Szerdáról csütörtökre virradóan az izraeli hadsereg rövid időre behatolt Gázába majd palesztin fegyversekkel vívott rövid összecsapás után visszavonult - közölték szemtanúk. Tájékoztatásuk szerint az izraeli páncélosok helikopterek fedezetében törtek be Gáza keleti részébe, ahol azt követően nyitottak tüzet, hogy harckocsi-elhárító rakétákkal lőtték őket.