Hat évet kapott egy holokauszttagadó német politikus

Vágólapra másolva!
Hat év börtönbüntetést szabott ki a müncheni tartományi bíróság egy német szélsőjobboldali politikusra, aki "a világtörténelem leghatalmasabb hazugságának" nevezte a holokausztot. A politikust korábban már többször elmarasztalták uszítás miatt.
Vágólapra másolva!

Uszítás vádjában találta bűnösnek, és hat év börtönre ítélte szerdán Horst Mahler szélsőjobboldali német politikust a müncheni tartományi bíróság. A szélsőbalos Vörös Hadsereg Frakció (RAF) tagjainak egykori ügyvédjéből a szélsőjobboldal hangadójává lett 70 éves Mahler antiszemita tartalmú uszító beszédek miatt került a vádlottak padjára.

A másik vádpont az volt, hogy közreműködött a jogerősen elítélt holokauszttagadó, Germar Rudolf egy könyvének a terjesztésében. Mahler "a világtörténelem leghatalmasabb hazugságának" nevezte a holokausztot, és ezt az állítását más hasonlókkal együtt föltette az internetre, illetve Rudolf könyvének CD-változatával együtt szétküldte számos embernek. A vádlottat korábban már többször elmarasztalta bíróság uszítás miatt.