Egy indonéziai nemzeti parkban komodói sárkánygyík támadt egy parkőrre. Az állat bemászott a férfi kunyhójába, összemarta áldozatát, de a parkőrnek sikerült elmenekülnie.

Az indonéziai Rinca szigetén található Komodo Nemzeti Parkban létrán bemászott egy komodói sárkánygyík egy parkőr kunyhójába, és összemarta a férfi kezét és lábát. A világ legnagyobb teremtű gyíkfaja szabadon él a Komodo Nemzeti Parkban.
   
A parkőr az asztalánál ült, amikor a gyík behatolt a kunyhóba, és rátámadt. A 46 éves férfi segítségért kiáltott, felugrott az asztalra, és megszorongatta a gyík "torkát", majd az ablakon át kimenekült. Munkatársai a segítségére siettek, és botokkal kiverték az állatot a kunyhóból.

A férfit harminc öltéssel kellett összevarrni, de már jobban van. "Szerencsés vagyok, megúsztam. 25 év alatt soha hasonló sem történt velem a munkában. Soha nem támadott meg egy állat sem" - mondta a parkőr a kórházi ágyon.
   
A komodói sárkánygyík hossza elérheti a 3 métert is, súlya pedig a 70 kilogrammot, a cápáéhoz hasonló fűrészszerű fogazata van, ütése halálos. A gyík nyálában 50 különféle baktérium is előfordulhat, így nagy a fertőzés veszélye is. Ritkán támad emberre. 33 év alatt egyetlen halálos kimenetelű támadás fordult elő eddig, 2007-ben egy nyolcéves kisfiút ölt meg a sárkánygyík.