Tömegsírt találtak a bangladesi lázadás helyszínén

Vágólapra másolva!
Közel százan vesztették életüket a szerdán kitört dakkai határőr-lázadásban, és több tucat ember eltűnt. 58 halálos áldozat egy tömegsírból került elő, melyre pénteken találtak rá a katonák - írja a BBC. A hatóságok közel kétszáz lázadót vettek őrizetbe.
Vágólapra másolva!

Tömegsírt találtak a Banglades fővárosában, Dakkában kitört lázadás helyszínén a katonák - írja a BBC. A munkakörülményeikkel elégedetlen, béremelést követelő határőrök lázadása szerdán robbant ki: lövöldözni kezdtek a főhadiszállásukon, túszul ejtettek több tisztet. A kormány válaszul a hadsereget vezényelte ki.

A lázadó határőrök végül beleegyeztek abba, hogy leteszik a fegyvert, miután Sejk Haszina Vazed bangladesi miniszterelnök valamennyiüknek amnesztiát ajánlott. Voltak azonban olyanok, akik nem voltak hajlandóak letenni a fegyvert - polgári ruhában megpróbáltak elmenekülni, de őrizetbe vették őket. Legalább kétszáz embert gyanúsítanak a lázadásban való részvétellel.

A lázadás során közel száz ember vesztette életét, és több tucat ember eltűnt - félő, hogy ők is meghaltak. A pénteken megtalált tömegsírban 58 tiszt holtteste volt. Közöttük volt a határőrség parancsnokának, Sakil Ahmednek a holtteste is. Más halálos áldozatokra kábelnaknákban és a kanálisban találtak rá.

A BBC tudósítója szerint azt feltételezik, hogy a többi eltűnt tiszt holtteste is a föld húzódó csatornarendszerben van. A lázadásban négy civil is életét vesztette, köztük egy kisfiú. A helyszín meglátogatása után egy miniszter azt mondta: a gyilkosságokért felelős lázadók nem fogják megkapni az amnesztiát, amit a miniszterelnök korábban felajánlot. A kormány háromnapos gyászt hirdetett, amely pénteken kezdődött és vasárnapig tart.