Vágólapra másolva!
Zavargások törtek ki a görögországi Pátrasz kikötőjében, miután fiatal afgán súlyosan megsérült, amikor megpróbált feljutni egy Olaszországba tartó kompra. Az illegális bevándorlók siralmasak a higiéniás feltételek mellett élnek a kikötő közelében.
Vágólapra másolva!

Könnygázzal oszlatták fel a görög rendőrök hétfő este bevándorlók tüntetését Pátrasz kikötőjében - közölte a helyi rendőrség. Előzőleg egy fiatal afgán súlyosan megsérült, amikor fel akart ugrani egy Olaszországba tartó kompra behajtó teherautóra. A férfi lezuhant és a jármű kerekei alá esett, súlyos állapotban szállították kórházba.

A baleset láttán a kikötő közelében táborozó több száz bevándorló gumiabroncsokat gyújtott fel Pátrasz főutcáján, ahol több órán át szünetelt a forgalom. Számos illegális bevándorló - főként fiatal afgán - lakik az utóbbi években a kikötő melletti táborhelyen, ahol nincsen víz és siralmasak a higiéniás feltételek.

Korábban az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága és több civil jogvédő szervezet is felszólította Görögországot, hogy javítsák a menedékkérők helyzetét és a befogadó állomások infrastruktúráját.