Krikett-válogatottra támadtak riksás fegyveresek Pakisztánban

2009.03.03. 7:43

Legalább nyolc wember meghalt, amikor fegyveresek támadtak a Sri Lanka-i krikettválogatott autóbuszára Pakisztánban. Az áldozatok közül hatan rendőrök, ketten civilek. A sportolók közül legalább öten megsérültek. A fegyveresek autóriksákon érkeztek, Kalasnyikovokkal, gránátokkal, rakétavetőkkel támadtak.

Hat pakisztáni rendőr és két civil halt meg Lahor közelében, amikor ismeretlenek fegyverrel támadtak a Srí Lanka-i krikettválogatott autóbuszára. A rendőröket eredetileg a Srí Lanka-i csapat védelmére rendelték ki. A játékosok közül az MTI szerint nyolcan megsebesültek - a BBC öt sérültról tud -, kettőjüket kórházba szállították.

A város rendőrfőnöke szerint 12 álarcos ütött rajta a buszon, akik autóriksákon érkeztek, Kalasnyikovokkal, kézigránátokkal,  rakétavetőkkel felfegyverkezve. Egy, a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozó pakisztáni illetékes szerint a támadás emlékeztetett a tavaly novemberi mumbai (Bombay) terrorakciókra. Televíziós felvételeken két támadó fegyveres látható az úton, hátukon hátizsákkal.

Szemtanúk szerint heves fegyveres összecsapás alakult ki, legalább két robbanást is hallottak.

A BBC szerint a Sri lanka-i válogatottat azt követően hívta meg Pakisztán játszani, hogy India a tavaly novemberi mumbai támadások után lemondott egy hasonló meghívást. Korábban Ausztrália is visszamondott pakisztáni bajnokságokat biztonsági kockázatokra hivatkozva.

KAPCSOLÓDÓ CIKK