Elárverezték a melaminos tápszert gyártó céget

Vágólapra másolva!
Kikiáltási árának közel háromszorosáért kelt el a kínai Sanlu Group szerdán. A cég volt a kínai melaminbotrány kirobbantója. A társaság a kártérítések, a termeléskiesés és a vásárlói bizalom elvesztése miatt vált fizetésképtelenné, ezért árverezték el.
Vágólapra másolva!

A pekingi székhelyű Sanyuan vásárolta meg a kínai melaminbotrányban leginkább érintett Sanlu Group tejipari vállalatot. A Hopej (Hebei) tartományban bejegyzett, sicsiahuangi (Shijiazhuang) székhellyel működő Sanlu tavaly szeptemberben állt le a termeléssel, miután kiderült, hogy a vállalat termékei az egészségre káros adalékanyagot tartalmaznak. A kártérítési követelések, a termeléskiesés és a vásárlói bizalom elvesztése miatt a Sanlu február 12-én fizetésképtelenné vált.

A vállalat alapvagyona, földhasználati joga és épületei, illetve berendezései alapján a szerdai árverés 6 millió jüanról (218 millió forintról) indult. Végül 616,5 millió jüanért (22,4 milliárd forintért) cserélt gazdát.

A ragasztó- és műanyaggyártásban használt vegyi anyagot tartalmazó tejtermékektől Kínában hat csecsemő halt meg és több mint 300 ezer kisgyermek betegedett meg.