Hét rendőrt öltek meg Pakisztánban

2009.03.07. 11:16

Két pokolgépes merényletben összesen tizenegyen vesztették életüket Pakisztánban. Az áldozatok között hét rendőr volt.

Pokolgépes merényletben életét vesztette legalább hét rendőr és egy járókelő szombat reggel az északnyugat-pakisztáni Pesavar közelében - közölték rendőrségi forrásokból.

Egy rendőrtiszt elmondta, hogy egy ellenőrző pont mellett leparkolt gépkocsiba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, amikor a rendőrautó éppen elhaladt mellette. Egy másik rendőrtiszt viszont úgy nyilatkozott, hogy öngyilkos merénylő követte el a robbantást: a levegőbe repítette magát, amikor az ellenőrző pontnál utasították, hogy állítsa meg járművét.

Egy másik merénylet is történt

Közben út mentén elhelyezett pokolgép robbant az ugyancsak északnyugati Darra Addam Hél városában egy katonai konvoj útjában: a detonáció három járókelőt ölt meg, míg négy katona megsebesült.

Pakisztánban az elmúlt években a robbantásos merényletek java részét a biztonsági erők ellen követték el az északnyugati országrészben, bár politikusok és nyugati kapcsolatokkal rendelkező intézmények is támadás célpontjává váltak.

E merényletek többsége a vallási fanatikus muzulmán tálibokhoz vagy az al-Kaida terrorista hálózathoz kötődő radikális iszlamisták számlájára írható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK