28 halott egy bagdadi öngyilkos merényletben

Vágólapra másolva!
Huszonnyolcan meghaltak, ötvenheten pedig megsérültek egy bagdadi öngyilkos merényletben. A bomba a helyi rendőrakadémia előtt robbant fel, az áldozatok rendőrök, illetve rendőrnek jelentkező civilek.
Vágólapra másolva!

Huszonnyolc iraki meghalt, további ötvenhét pedig megsérült vasárnap Bagdadban egy öngyilkos merényletben - közölte az iraki rendőrség. A helyi rendőrakadémia előtt robbant fel egy vagy több pokolgép.

A motorkerékpáron érkező öngyilkos merénylő testére és a járműre is volt erősítve egy-egy robbanószerkezet. Az akadémián toborzóiroda is működik, éppen sorba álltak felvételre jelentkezők. A halálos áldozatok rendőrök, illetve rendőrnek jelentkező civilek közül kerültek ki.

Egyelőre nem tudni, ki volt a merénylet szervezője, de tény, hogy az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat iraki szervezetének kiemelt célpontjai közé tartoznak az iraki rendőrök és rendőrségi intézmények.

Az utóbbi egy-másfél évben sokat javult Irak belbiztonsági helyzete, de még így sem számítanak ritkaságnak a mostanihoz hasonló merényletek.