Ismét halálos fenyegetést és három éles lőszert kapott Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke. A tavalyi hasonló fenyegetéssel kapcsolatban egyelőre nem tudott eredményt felmutatni a rendőrség.

Három éles lőszert és egy fenyegető levelet tartalmazó küldeményt kapott hétfőn Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke - közölte hétfőn az MTI-vel a párt szóvivője. A levélben utalás történik Duray Miklósra, a párt stratégiai alelnökére is. Az MKP a küldeményt átadta a szlovák rendőrségnek. a szóvivő szerint "az ügy lezárásáig az MKP képviselői erről nem nyilatkoznak". 

A két szlovákiai magyar politikus már tavaly is - júniusban és novemberben - kapott hasonló fenyegetést. Duray Miklós novemberben kapott két darab éles lőszert tartalmazó borítékot ismeretlen feladótól. A kísérőlevél szerint kivégzik őket, ha november 30-ig nem tűnnek el a szlovák politikai közéletből.

Duray a Magyar Hírlapnak nyilatkozva akkor azt mondta, hogy a kilencvenes években mindennaposak voltak az életveszélyes fenyegetések a szlovákiai magyar vezetők ellen, "de ennyire nyíltan és durván soha sem érte támadás őket", mint most.

A fenyegetéseket tartalmazó küldeményeket akkor is átadták a rendőrségnek, de a vizsgálatok eredményét eddig nem hozták nyilvánosságra.