33 halott egy iraki öngyilkos merényletben

Vágólapra másolva!
Legalább 33 ember meghalt, amikor öngyilkos merénylő robbantott egy Bagdad melletti településen. A robbantó egy zsúfolt piacon követte el a merényletet, amelyet éppen törzsi és katonai vezetők látogattak meg.
Vágólapra másolva!

Legalább harminchárom ember meghalt, és 46-an megsebesültek, amikor öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a Bagdad melletti Abu Graib piacterén. A Bagdadtól 25 kilométerre fekvő településen törzsi és katonai vezetők tartózkodtak, akik a merénylet idején újságírók kíséretében éppen bejárták a piacot.

Az iraki biztonsági szolgálattól származó források adatait megerősítették az iraki védelmi tárcához tartozó források is, bár a minisztérium hivatalos tájékoztatójában még 28 halottról és 28 sebesültről számolt be. A merényletben az al-Bagdadíja magántévé két riportere is életét vesztette, a kormánytelevízió egy tudósítója pedig megsebesült.

A törzsi vezetők a merénylet előtt egy megbékélési megbeszélésen vettek részt. A hasonló tárgyalások általánossá váltak a síita és a szunnita vezetők között. Ez volt három napon belül a második súlyos merénylet az iraki főváros körzetében. Vasárnap harminc iraki meghalt és közel hatvan megsebesült a helyi rendőrakadémiánál történt robbantásban.