Tíz emberrel végzett egy amerikai ámokfutó

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tíz embert lelőtt egy ámokfutó az Egyesült Államokban. A férfi több családtagját megölte, majd két alabamai kisvárosban is lövöldözött, találomra választva ki áldozatait. Meghalt a helyi rendőrfőnök felesége, és három hónapos gyermeke is.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb tíz embert lelőtt, majd önmaga ellen fordította a fegyvert egy ámokfutó helyi idő szerint kedden az Egyesült Államok két alabamai kisvárosában. A férfi - akinek indítékai nem ismertek - legalább négy helyszínen nyitott tüzet a déli államban a BBC szerint: otthonában, egy benzinkúton, egy boltban, valamint több járművet is célba vett, míg átment egy másik, közeli kisvárosba.

Samsonban öt ember, köztük egy gyerek holttestére egy helyen bukkantak rá, közülük többen állítólag a lövöldöző családtagjai. A CNN azt írja, hogy az ámokfutó nagyszülei, nagynénje és nagybátyja is meghaltak, akik a tornácon ültek, mikor a férfi tüzet nyitott a házra. Az áldozatok közt van a szemben lakó helyi rendőrfőnök felesége, és három hónapos kislánya is.

Egy másik, kiégett házban a jelentések szerint megtalálták az ámokfutó anyjának holttestét, de egyelőre ellentmondó információk jelentek meg arra nézve, hogy őt is lelőtték-e. Ezt követően a férfi autójába ült, és a kisvárosban találomra tüzet nyitott félautomata fegyveréből.

A gyilkos ezután az 52-es úton - rendőrökkel a nyomában - elindult a Samsontól 20 kilométerre fekvő Geneva felé. Útközben rálőtt egy rendőrautóra, könnyebben megsebesítve egy rendőrt. Két másik embert találomra ölt meg, egyiküket egy áruháznál, és egy nőt, amint kilépett egy benzinkút üzletéből.

Az ámokfutás egy genevai fémmegmunkáló üzemben ért véget, a férfi állítólag itt dolgozott korábban. A rendőrök holtan találták az üzem területén, miután öngyilkos lett.

A CNN szerint szerdán a hatóságok még azon dolgoztak, hogy tisztázzák az események sorrendjét, és rájöjjenek, mi volt az ámokfutó indítéka.