Lelőtték a kommandósok a szibériai túszejtőt

Vágólapra másolva!
Kommandósok lelőtték azt a fegyveres túszejtőt, aki egy szibériai bankot akart kirabolni. A túszok sértetlenül kiszabadultak.
Vágólapra másolva!

Egy fegyveres férfi öt embert túszul ejtett Oroszország szibériai részén, Lenyinszk-Kuznyeckij város egyik bankjában. Egy különleges feladatokra kiképzett rendőri alakulat tagjai kevéssel később lelőtték a támadót és kiszabadították a túszokat. Az ITAR-TASZSZ hírügynökség adott hírt a belbiztonsági erők akciójáról a Kemerovói terület belügyi szerveinek tájékoztatására hivatkozva.

A fegyveres, álarcos túszejtő pénzt követelt, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az épületet, ha nem teljesül követelése. Öt bankalkalmazott volt rajta kívül az épületben, három pénztáros és két biztonsági őr. A helyi hatóságok tárgyalni kezdtek a támadóval, és a tárgyalás ideje alatt előkészítették a túszmentő akciót. A lelőtt bűnözőnél valóban találtak egy működőképes robbanószerkezetet. Az elkövető kilétét még nem sikerült tisztázni.

Lenyinszk-Kuznyeckij város a Kemerovói területen található. A kemerovói bányavidék az oroszországi szénbányászat egyik központja. A gazdasági válság súlyosan érinti a térséget, mert a nagy acélgyártók visszafogták termelésüket, és sokkal kevesebb kokszolható szenet használnak fel, mint korábban.