Ellenállással fenyegetett egy északír radikális párt

Vágólapra másolva!
Folytatódik az ellenállás, amíg csak a brit kormány megszállva tart egy másik országot - üzente meg egy nyilatkozatban egy északír radikális párt, amely állítólag közel áll a craigavoni rendőrgyilkosságot elkövető terrorcsoporthoz. Közben még két embert letartóztattak a rendőrgyilkossággal összefüggésben.
Vágólapra másolva!

Megfenyegette Nagy-Britanniát hétfőn egy északír radikális párt, amely közel áll a március 9-i craigavoni rendőrgyilkosságot elkövető terrorcsoporthoz, a Folytonosság IRA-hoz.

Des Dalton, a Sinn Féin katolikus párt egyik szakadár csoportjának, a Republikánus Sinn Féinnek (RSF) az alelnöke a Channel Four brit tévéadónak nyilatkozva kijelentette: az észak-írországi probléma abban gyökeredzik, hogy Nagy-Britannia megszállva tartja a tartományt. "A brit kormánynak meg kell értenie, hogy ha megszállva tart egy másik országot, akkor annak következményei vannak. Amíg ez az állapot fennáll, az ellenállás folytatódik" - válaszolta arra a kérdésre, hogy szerinte jogos-e támadásokat elkövetni Nagy-Britannia ellen.

Az RSF 1986-ban szakadt ki a legjelentősebb északír katolikus pártból, a Sinn Féinből. Tagadja, hogy lenne katonai szárnya. Közben az északír rendőrség bejelentette, hogy őrizetbe vett két újabb gyanúsítottat a rendőrgyilkossággal kapcsolatban, már összesen hét embert tartóztattak le az ügyben. A rendőrgyilkosság két nappal azután történt, hogy egy másik terrorszervezet, a Valódi Ír Köztársasági Hadsereg (Real IRA), az IRA szakadár, republikánus szárnya lelőtt két brit katonát.