Nemi erőszak miatt emeltek vádat a volt izraeli államfő ellen

2009.03.19. 13:47

Vádat emeltek Móse Kacav volt izraeli államfő ellen. A politikust nemi erőszakkal ás zaklatással vádolják. Kacav tagadja a vádakat, szerinte politikai okokból támadják.

Nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények miatt emeltek vádat csütörtökön Móse Kacav volt izraeli államfő ellen. Kacav tagadja, hogy megerőszakolta és molesztálta volna három korábbi beosztottját.

A vádirat szerint Kacav turisztikai miniszterként, 1996 és 1999 között két alkalommal megerőszakolta, egy alkalommal pedig molesztálta egyik beosztottját. Az erőszakot a vád szerint egy alkalomal Tel Aviv-i irodájában, egy alkalommal pedig egy hotelben követte el.

2000 után, már elnökként két másik alkalmazottját is zaklatta a vád szerint. Egyiküket ölelgette, a másikat pedig ölelgette és a nyakát csókolgatta, akarata ellenére - írja a Haaretz. Az ügyészség szerint Kacav ezen kívül akadályozta az ellene indult nyomozást, és tanúkat is megpróbált befolyásolni, miután a botrány kirobbant 2006-ban.

Kacav 2007-ben lemondott posztjáról, tavaly viszont visszautasította a vádalkut, amelynek fejében kisebb szexuális bűncselekmények elismeréséért cserébe megúszta volna a nemi erőszak vádját, és feltehetően a börtönt is. A politikus tagadja bűnösségét, az ellene indult eljárást politikai okokból indítékú boszorkányüldözésnek minősítette.

KAPCSOLÓDÓ CIKK