Épületbe csapódott egy repülő Ecuadorban

Vágólapra másolva!
Gyakorlórepülést végző katonai kisrepülőgép csapódott bele egy épületbe csütörtök este Ecuadorban. A gép háromfős legénysége életét vesztette, és meghalt három másik ember, akik az épületben tartózkodtak.
Vágólapra másolva!

Hat ember meghalt, ketten megsérültek, amikor a sűrű ködben épületbe csapódott be egy ecuadori katonai kisrepülőgép csütörtök este a főváros, Quito északi villanegyedében - közölték a hatóságok. Gonzalo Ortiz városi tanácsos elmondta, hogy a balesetben életét vesztette a repülőgép háromfős legénysége, valamint három polgári személy, akik a becsapódáskor az épületben tartózkodtak. Javier Ponce védelmi miniszter korábban még azt közölte, hogy a gépen utazó három katonán kívül a földön egy ember vesztette életét.

A Beechcraft típusú gép gyakorlórepülést végzett, a fedélzetén egy őrnaggyal, egy századossal és egy tizedessel. A védelmi tárca szóvivője szerint a gép egy luxusszálloda és az amerikai nagykövet rezidenciája közelében csapódott be, röviddel a leszállás előtt. Az amerikai nagykövetség szóvivője szerint a nagykövet sértetlen. A becsapódás után a gép kigyulladt, a tűzoltóknak egy óra alatt sikerült eloltaniuk a lángokat.

A körzetben korábban több hasonló baleset történt: 1992-ben szintén egy katonai repülőgép ütközött neki egy lakóháznak. A balesetben életét vesztette Carlomagno Andrade, a hadsereg főparancsnoka. Ugyanabban az évben hasonló baleset áldozata lett Pedro Zambrano idegenforgalmi miniszter.