Vadmotoros-leszámolás a sydney-i reptéren

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, amikor két rivális motorosbanda tagjai verekedtek össze vasárnap fényes nappal a sydney-i repülőtéren. Az áldozat a Hells Angels tagja volt, támadói, a Comancherók ólmos botokkal verték agyon.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt két rivális motorosbanda összecsapásában a sydney-i repülőtéren, Ausztrália egyik legjobban biztosított helyén vasárnap - jelentette a Sydney Morning Herald. A 29 éves áldozat a Hell Angels tagja volt, aki verekedés közben a földre került, és legalább tíz ember esett neki ólmos botokkal. A Hells Angels tagjaira a rivális Comancherók támadtak, az összecsapás közel 50 utas szeme és számos biztonsági kamera előtt történt, és legalább negyed órán át tartott.

A verekedés előtt pár órával egy harmadik motoros banda, a Bandidos keveredett lövöldözésbe Auburnben, ez az incidens feltehetően egy negyedik klubbal, a Notoriousszal folytatott háborúskodás része volt.

A Sydney Morning Herald meg nem nevezett alvilági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az áldozat, a Hells Angels több másik tagjával együtt érkezett a reptérre. A motorosok a Bandidoshoz akartak csatlakozni, hogy erősítsék őket a Notoriousszal fennálló konfliktusukban. A Hells Angels és a Comanchero között előbbiek egyik klubházának múlt hónapbeli felrobbantása szított viszályt. A reptéri összetűzést a hatóságok szerint előre kitervelték a támadó Comancherók. A rendőrök a banda négy tagját vették őrizetbe, további két embert keresnek.

Az erőszakos összecsapások után Új-Dél-Wales ausztrál tagállam miniszterelnöke új, szigorú motorosbanda-ellenes jogszabályok életbe léptetését szorgalmazta. A bandák közötti konfliktusok esetén bevethető rendőrségi kommandó létszámát megduplázták.