Két brit katona megölésével, ötrendbeli gyilkossági kísérlettel és illegális fegyvertartással vádoltak meg egy 41 éves ír férfit a Massereene katonai támaszpontnál elkövetett márciusi merénylet miatt. A vádlott az ügyészséghez közel álló források szerint jól ismert észak-ír nacionalista.

Egy 41 éves férfit vádoltak meg az észak-ír hatóságok azzal, hogy március elején megölt két brit katonát egy katonai támaszpont elleni merénylet során - közölte csütörtök este a belfasti rendőrség. Az ír férfi ellen vádat emeltek ötrendbeli gyilkossági kísérlet, illetve illegális fegyver- és lőszertartás címén is. Pénteken kell megjelennie a bíróság előtt.
   
Március 7-én hajtottak végre támadást a brit fennhatóság ellen küzdő helyi republikánus mozgalom szélsőséges szárnyának fegyveresei a Belfasttól 26 kilométerre északnyugatra lévő Massereene katonai támaszpontnál. A tettesek gépkocsival hajtottak a támaszpont bejáratához, és két hosszú géppisztolysorozatot lőttek ki, majd elmenekültek. A támadásban több katona is megsebesült. 
   
Ügyészi szervekhez közelálló források szerint a vádlott, Colin Duffy jól ismert észak-ír nacionalista, akinek már korábban is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással. 
   
Két nappal a katonai támaszpont elleni támadás után Belfast közelében lelőttek egy katolikus vallású 48 éves rendőrtisztet. Mindkét gyilkosságért a Continuity IRA nevű szakadár katolikus milícia vállalta a felelősséget.