Vágólapra másolva!
Több második világháborús bombát találtak a németországi Hannover közelében, lakott területen. A bombák hatástalanításának idejére vasárnap mintegy tizenötezer embernek kellett elhagynia otthonát. 
Vágólapra másolva!

Összesen tizenötezer embert evakuáltak a hatóságok vasárnap délután a németországi Hannover közeléből második világháborús bombák hatástalanítása miatt. A tűzszerészeknek hat, a második világháborúból visszamaradt brit gyártmányú, úgynevezett szárnyas bombát kellett hatástalanítaniuk. A bombákra a Hannover közelében fekvő Langerhagen kisváros körzetében bukkantak rá, négyet közülük lakott részeken találtak.

A biztonsági munkálatok során a környék lakóit átmenetileg kitelepítették, és evakuálni kellett két szociális otthon lakóit is. A közeli autópálya forgalmát lezárták, ideiglenesen szünetelt a vasúti közlekedés is. A hatóságok közlése szerint a lakosság rendkívül együttműködő volt. A kitelepítettek estére visszatérhettek otthonaikba.

A bombák hatástalanításában a rendőrök és a tűzoltók mellett ezer önkéntes segítő is részt vett. A helyszínre mintegy száz tonna homokot szállítottak arra az esetre, ha a hatástalanítás nem sikerülne, de robbantása végül nem volt szükség.