Vágólapra másolva!
Egy grúz rendőr meghalt, hatan pedig megsebesültek a Grúziához tartozó, de régóta szakadárok ellenőrzése alatt álló Dél-Oszétiában. A két robbantás végrehajtási módja a korábbi merényletekhez hasonlóan történt.
Vágólapra másolva!

Egy grúz rendőr meghalt és hat másik megsebesült két, út szélén elhelyezett pokolgép robbanásában a szakadár, oroszbarát Dél-Oszétia közelében - jelentette vasárnap a grúz belügyminisztérium.

Az első, halálos kimenetelű robbanás akkor következett be, amikor a rendőr autóján járőrözött Dvani falu közelében, nem messze a Dél-Oszétiát Grúzia többi részétől elválasztó vonaltól - mondta Sota Utiasvili belügyi szóvivő. A második detonáció akkor történt, amikor újabb rendőrök érkeztek a helyszínre kivizsgálni a történteket. A sebesültek között van a helyi rendőrfőnök is.

A szóvivő szerint ez megegyezik a korábbi merényletek végrehajtási módjával, amelyeket a déloszét terület szeparatista, oroszbarát erőinek tulajdonítottak. Egy hasonló - ugyancsak Dvani közelében lezajlott - akció tavaly novemberben két halottat és három sebesültet követelt a grúz rendőrség soraiból, de a déloszét szakadár erők akkor tagadták bármiféle felelősségüket a merényletért.

Vasárnap európai megfigyelők indultak a robbanások helyszínére. A megfigyelői csoport tavaly augusztusban Dél-Oszétia és Abházia miatt kitört rövid orosz-grúz háborúskodás után jött létre a tűzszünet ellenőrzésére.

A Moszkva és Tbiliszi közötti tűzszünet aláírása óta legkevesebb 11 grúz rendőr halt meg a két szakadár terület elválasztó vonal közelében, a feszültség nem csillapodik.