Civileket ölt a katonáknak szánt robbanószer Pakisztánban

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Egy öngyilkos merénylő 17 civilt ölt meg szombaton Pakisztán északnyugati, törzsi területén, miközben valószínűleg a biztonsági erőkre akart megtorló csapást mérni - jelentették helyi források. Egy gyanús gépkocsi próbált befurakodni a katonai konvojba az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán fővárosában, Miránsáhbanban, de az őrök tüzet nyitottak rá, és járműben lévő robbanószer felrobbant.

A rendőrség a merénylőn kívül négy halottról és 19 sérültről adott hírt, a Geo TV viszont azt jelentette, hogy legalább 17 civil életét vesztette. A televízió közlése szerint a helyszínen sok volt a járókelő, az iskolából hazatérő gyerek, ezért öt kiskorú áldozat is van. A környéket lezárta a hadsereg.

A tartományban két éve nem volt ilyen súlyos merénylet, mivel a kormány békét kötött a helyi milíciákkal. A térség egyik tálib vezetője azonban bosszút esküdött a héten, mert Afganisztánból érkező amerikai robotrepülőgépek ezt a vidéket is támadják, és szerinte ebben segítséget kapnak a pakisztáni kormánytól.