Egyiptom merényletek tervezésével vádolja a Hezbollahot

Vágólapra másolva!
Az egyiptomi főügyészi hivatal állambiztonsági információkra hivatkozva azt állítja, hogy a Hezbollah libanoni síita szervezetet vezetői merényletet terveznek Egyiptomban. Az egyiptomi rendőrség 43 embert őrizetbe vett.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi főügyész azzal vádolta szerdán a Hezbollah libanoni síita szervezetet, hogy merényleteket tervezett Egyiptomban. Az egyiptomi rendőrség az üggyel kapcsolatban 43 embert őrizetbe vett.

A főügyészi hivatal az egyiptomi állambiztonsági szervezettől kapott tájékoztatásra hivatkozva közölte: a Hezbollah vezetői arra utasították beosztottaikat, hogy toborozzanak tagokat a szervezet számára azért, hogy "agressziós cselekményeket" kövessenek el Egyiptomban. A hivatal közleményében azzal vádolta meg Haszan Naszrallah sejket, a Hezbollah vezetőjét, hogy a szervezet egyes tagjait kijelölte a cselekmények végrehajtására.

Az iszlám fundamentalisták védőjeként ismert Muntaszir az-Zajjat egyiptomi ügyvéd az elfogottak családtagjaitól úgy tudja, a foglyokat - köztük libanoniakat és palesztinokat - feltételezett Hezbollah-kapcsolataikról faggatta a rendőrség.

Az al-Maszri al-Jomm című kairói napilap úgy értesült, hogy a körülbelül három hónappal ezelőtt őrizetbe vett embereket azzal gyanúsítják, hogy Hezbollah-képviseleteket próbáltak meg nyitni Egyiptomban és síita vallási tanokat akartak terjeszteni a túlnyomó többségében szunnita országban.
Az egyiptomi sajtó rendszeresen közöl leleplező írásokat az álruhába bújtatott "síita invázióról".